Zvrácený svět kardinála Duky: smrt je menší zlo než dva otcové

Strašidelnou, ale o to výmluvnější sondu do své duše poskytl kardinál a někdejší pražský arcibiskup Dominik Duka při svém kázání v Koclířově, jehož přepis se objevil na jeho facebookovém účtu.

Doslova v něm stojí: „Je hrozné utrpení těch kdo jsou vydáni vojenské agresi. Ale nejohroženější na světě není ukrajinský voják, ale dítě, které nemá oporu v matce a otci. Židé a křesťané jsou opět jako za nacismu a komunismu pod tlakem, protože hájí manželství muže a ženy.“

Zcela zvrácená hlavní linka tohoto sdělení bije do očí na první pohled. Válka, která způsobuje umírání tisíců nevinných lidí včetně dětí a jejich rodičů, je podle Duky menší hrozbou než vyrůstání se dvěma otci či dvěma matkami, přestože různé studie prokázaly, že výchova stejnopohlavním párem nemá na děti žádný negativní vliv. Na rozdíl od sexuálního zneužívání kněžími, jež na katolické církvi nechalo těžko smazatelnou skvrnu, a proti němuž Duka nikdy zdaleka tak razantně nevystupoval. Smrt nebo zneužití jsou tak pro Duku zjevně menším zlem, než když má dítě sice milující, ale stejnopohlavní rodiče.

Vedle tohoto šokujícího myšlenkového pochodu však kardinál zároveň odhalil, jak lacinými výmysly se on sám a jemu podobní ve svém svatém boji proti manželství pro všechny ohánějí.

Předně nehájí manželství muže a ženy, protože to žádné hájení nepotřebuje, jelikož na něj nikdo ani náznakem neútočí. Manželství pro všechny znamená pouze zrovnoprávnění homosexuálů, které na takzvanou tradiční rodinu nemá žádný dopad, protože muži a ženy se mohou brát se stejnými právy a bez jakýchkoliv omezení i nadále. Také není pravda, že dochází k tlaku na křesťany, protože země nesrovnatelně křesťanštěji založené než Česko jako Španělsko, Portugalsko, Irsko, ale také Argentina, Brazílie, Ekvádor, Kolumbie nebo Chile stejnopohlavní sňatky umožňují a místním křesťanstvím to nijak neotřáslo. A zatřetí je hanebné, když se Duka ohání nacismem, když právě nacisté diskriminovali Židy jen na základě toho, kým se narodili, přičemž kardinál v principu volá po tom samém.

Duka tak nehájí ani dětské duše, ani manželství muže a ženy, ani křesťany, ale pouze svůj zvrácený myšlenkový svět.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Robin Krutil | pátek 8.9.2023 5:00 | karma článku: 22,03 | přečteno: 850x
  • Další články autora

Robin Krutil

Mýty kolem korespondenční volby

29.12.2023 v 10:45 | Karma: 35,58

Robin Krutil

Jak Mohamed (ne)vyvraždil Mekku

24.11.2023 v 5:30 | Karma: 10,28

Robin Krutil

Kdo a proč hájí továrnu na lži

29.4.2022 v 0:40 | Karma: 43,29